Træning i Hundecenter Syd er bygget op omkring 3 hovedemner, som hedder miljøtræning, stimulering/aktivering og lineføring. 

Det er de 3 emner jeg anser som de vigtigste elementer, når man ønsker sig en velafbalanceret, velfungerende, lydig og veltrænet familiehund


Miljøtræning kan være mange ting og mange situationer. Hvilken form for miljøtræning en hund typisk har brug for, afhænger både race, individ, hundens alder, miljøer hunden skal færdes i som voksen (krav fra vores side), og udfordringer (hunden udviser fx en usikkerhed ift et givent miljø). 

Miljøtræning  
og tilvænning er en uundværlig del af hundens hverdag samt opvækst, for at undgå angste og usikre hunde, men også for at vedligeholde den selvsikre hund i måske allerede har. 

Vi kender det fra os selv: nye situationer, vi ikke lige kender eller forventer, kan godt gøre os usikre, nervøse eller endda angste, især når de erfaringer vi har fra samme eller lignende situationer, er mindre gode, eller decideret dårlige. Det samme gælder for hunde. Derfor skal hunde trænes i de miljøer, de skal færdes i, i fremtiden, for at vedligeholde selvtilliden, eller for at opbygge samme. 

Miljøtilvænning i en tidlig alder, (fra 3ugers alderen) er altafgørende for hundens senere liv. (Den slags træning og tilvænning kalder man "prægning" når det gælder hvalpe i alderen fødsel og til og med 12/16ugers alderen). Prægning deles op i positiv og negativ prægning. Og vigtigt at vide om prægning er, at den ikke kan laves om, men effekten, som prægningen har haft, kan mindskes. 

En hvalp bør præges på alt hvad den skal kunne være tryg ved i sit voksne liv og en unghund/ voksen hund bør Miljøtrænes hele sit liv.


At gå spor med sin hund er efter min mening en af de mest værdifulde og vigtigste måder at aktivere på. 

Mental aktivering 
Mental aktivering er ikke gåturen, - mental aktivering er aktivering, hvor hunden primært skal bruge hovedet og hvor fysikken spiller den sekundære rolle. Hunden skal arbejde mentalt, for at opnå eller nå frem til en belønning. 

Når der tales om den daglige aktivering, altså udover gåtur og leg med andre hunde, så er det igen en god ide at dele den op i 3; 

Jeg befinder følgende 3 som de vigtigste emner: 
1. Søgeøvelser (næsearbejde)
2. Problemløsning (tænke-opgaver)
3. Indlæring af sjove øvelser/tricks (bare for sjov og for at aktivere), lydighedsøvelser (almindelig lydighed, fx sit/dæk/bliv/mv)

Enhver race og individ har behov for daglig aktivering. Nogle mere andre mindre. Alle hunde har dog som udgangspunkt et minimum-behov på 1/2 time om dagen. 

Disse 3 emner, som jeg igen befinder som de vigtigste arbejder vi med i HCS når vi aktiverer og stimulerer. 


Lineføring handler om konsekvent træning og en masse tålmodighed og målrettethed fra ejerens side. 

Lineføring 


Under lineføring forestås først og fremmest Almindelig gåturslineføring, dvs. Hunden er Ikke under kommando plads, men fri under hele linens fulde længde. Hunden kan bevæge sig frit fra side til side, stoppe op, snuse, markere og tisse, lave stort, sæt farten op eller ned, stoppe op mv. 

 

Lineføring i plads 

under lineføring i plads forestås først og fremmest at hunden følger ejerens venstre ben, - som limet op af det, plus/minus 10cm. Hunden skal under hele pladsøvelsen gå med løftet hovede (altså ikke snuse), den må godt orientere sig, men udover det skal den forholde sig passivt og følge ejeren, om ejeren går eller stopper op, må den ikke vige fra siden. 

 

Målet her er, at hunden kan gå i snor, uden at trække, passere forbipasserende, og gå stabilt i plads. 


Enetimer  - individuel træning

Kan du af en eller anden grund ikke få holdtræningen til at passe ind i din hverdag? Og har I behov for at afstemme træningstimerne efter din og din hunds behov? Eller har i et mindre problem der kræver lidt ekstra opmærksomhed? Så har Hundecenter Syd tilbud på enetimer/ individuel træning, som planlægges efter Jeres kalender.

Enetimerne/ Individuel træning foregår som regel hjemme hos jer, altså i hundens vante omgivelser - dog kan stedet variere, alt efter træningsønsker.

Send mig en e-mail for at høre nærmere HCS-padborg@live.dk 


Er du interesseret i træning i Hundecenter syd? Så send mig en mail til HCS-padborg@live.dk 

eller ring til mig på 2086 1704. 

Jeg glæder mig til at høre fra dig. 

 


Hundecenter Syd - Padborg • Flyvepladsen 10 • 6330 Padborg • tlf. 2086 1704 • HCS-padborg@live.dk
seneste opdatering: 31.01. 2016

© 2011 Hundecenter Syd

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk